Skip to content

Puppy cursus

De puppycursus is voor alle jonge honden vanaf 9 weken tot een half jaar.

Naast het aanleren van gehoorzaamheidsoefeningen aan uw puppy zit in de lessen een groot stuk achtergrond informatie voor de geleiders opgenomen. Immers, als je weet waarom een puppy bepaalde dingen doet dan wordt opvoeden ineens veel gemakkelijker.

Wij trainen volgens de positieve trainingsmethode.  In het kort komt dit neer op het volgende:
Gewenst gedrag zullen we belonen zodat onze hondjes dit gedrag zullen herhalen.
Niet gewenst gedrag zullen we negeren en dus niet belonen (ook niet met aandacht).  Het hondje mag geen succes oogsten met dit gedrag.

U zult er versteld van staan wat je een jonge pup allemaal al kunt leren!
Ze leren spelenderwijs echt in recordtijd.

In de puppycursus helpen wij je jouw hondje onder andere het volgende aan te leren:
• Op de geleider letten
• Zitten en blijven zitten
• Niet in je etensbak duiken voordat je baas zegt dat het mag
• Komen als de geleider roept
• Netjes aan de riem lopen
• Liggen en blijven liggen
• Het loslaten en vasthouden van voorwerpen
• Geen voedsel uit de geleiders hand roven
• Betasten en tanden kijken
• Staan

De puppycursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname. 

Afdeling Geldrop

Wil je de cursus volgen bij onze afdeling in Geldrop dan meld je je aan door het inschrijfformulier in te vullen. Als er geen cursussen staan gepland is de inschrijfmogelijkheid gesloten.

In Geldrop wordt les gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en op zaterdagochtend in groepen 6 cursisten per instructeur en de les duurt ca. 45 minuten.

Vragen over de puppycursus kan je stellen via contactformulier op de contactpagina. De kosten van de puppy cursus vind je op de tarieven pagina.

Afdeling Oirschot

Let op: in verband met Corona zijn er wachtlijsten voor de puppy cursussen in Oirschot. 

Wilt u de cursus volgen bij onze afdeling in Oirschot dan volgt u eerst het zogenaamde puppypraatje. Deze informatiebijeenkomst wordt elke twee weken georganiseerd. Tijdens het puppypraatje krijgt u informatie over de cursus, algemene informatie over puppies, de huisregels van de vereniging en eventuele wachttijden. Tevens krijgt u een inschrijfformulier waarmee u zich kunt aanmelden voor de cursus. Uw vragen kan u ook stellen via het contactformulier op de contactpagina. In Oirschot wordt les gegeven op maandag-, dinsdag- en woensdagavond.

Het puppypraatje is gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden. Wel verzoeken wij u om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Uw pup neemt u het liefst niet mee. Het puppypraatje duurt ongeveer een uur.

  • Er zijn geen puppypraatjes gepland

In verband met de Corona-maatregelen wordt het puppy praatje tot nadere informatie niet gehouden. Heeft u interesse in een puppycursus gelieve uw vraag te sturen naar Michael Lans. Hij kan u informeren over de gang van zaken zoals deze op dit moment gelden voor de locatie Oirschot. 

De kosten van de puppy cursus vind je op de tarieven pagina.
Je schrijft je in voor de puppycursus in Oirschot via dit inschrijfformulier.

Onze instructeurs